Tres nous perfils amplien a sis el cicle sobre enòlegs de la URV

Dilluns, 26 Juny 2017 07:04

Roser Amorós, Sergi Colet i Miquel Palau descriuen experiències vitals i professionals als tres nous volums de Retrats de Vi, editats en català, castellà i anglès en versió paper i digital

El cicle Retrats de Vi s’amplia a sis perfils amb la recent incorporació de tres nous llibres escrits per la periodista i sommelier Ruth Troyano Puig i amb la fotografia documental de Maoz Eliakim. Les publicacions recullen les experiències vitals i professionals d’enòlegs formats a la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Els nous volums de la col·lecció, editats per Publicacions URV, han sortit a la venda aquest mes de març i són una immersió a la vida d’una enòloga, Roser Amorós, i dos enòlegs, Sergi Colet i Miquel Palau, amb diferents perfils, que treballen en regions vitivinícoles diverses del país: DO Conca de Barberà, DO Montant, DOQ Priorat, DO Penedès i DO Pla de Bages.

Els llibres s’editen en català, castellà i anglès i també tenen una versió digital disponible al web de Publicacions URV. Algunes ampolles de vi dels cellers incorporen una etiqueta adhesiva amb codi QR que permet accedir al llibre en format digital a través del telèfon mòbil i conèixer directament l’autor de la referència.

Els llibres són reportatges en profunditat realitzats mitjançant entrevistes personals i visites a la vinya i al celler. Els tres volums són fruit d’hores compartides amb cadascun dels enòlegs per entendre, per sobre de tot, el seu vincle amb la terra i el seu estil de fer vi, però també com s’ha anat definint la seva figura des que van sortir de la universitat de Tarragona i com el projecte del vi els ha forjat també com a persones i els ha donat llibertat creativa en l’enologia.

Els textos i les imatges fotografien un moment concret de la seva trajectòria professional, però hi ha espai també per a reflexions i impressions sobre el món del vi i il·lusions i reptes de futur professionals. El projecte s’inicia l’agost de 2016 amb una visita prèvia a la verema a les finques del Celler Carlania, on l’enòloga Roser Amorós realitza l’assessorament enològic; segueix amb la fi de la verema i els primers mostos a Colet Vins, projecte d’elaboració d’escumosos dirigit per l’enòleg Sergi Colet, i es completa amb el paisatge de tardor a les vinyes d’Abadal, al pla de Bages, que descobreix l’enòleg Miquel Palau. És per tant, també, una col·lecció que permet resseguir diferents moments del cicle anual de la vinya i el canvi que experimenten els ceps, així com els pensaments i reflexions de cada enòleg en cada estació.

Dossier de premsa en català · En español · In English

Descarrega els dossiers, fotografies dels enòlegs i cobertes dels llibres

Noticia en español

 

Adjunts per a descarregar:
Last modified on Dimecres, 28 Juny 2017 08:58