“Retrats de Vi” finalista als Gourmand Awards

Dimarts, 07 Febrer 2017 12:03

El certamen internacional que selecciona els millors llibres de gastronomia i vi del món reconeix el treball fotogràfic i la traducció a l’anglès dels llibres sobre enòlegs editats per Publicacions URV

Retrats de Vi”, el cicle de llibres sobre enòlegs de la Universitat Rovira i Virgili escrit per la periodista Ruth Troyano amb fotografia documental de Maoz Eliakim, ha estat seleccionat entre els finalistes dels Gourmand Awards, un certamen internacional fundat l’any 1995 pel francès Edouard Cointreau, que selecciona els millors llibres de gastronomia i de vi del món. Els guanyadors -“Best in the World”- es coneixeran el proper mes de març en una cerimònia que tindrà lloc per segon any consecutiu a Yantai, a la Xina.

Els Gourmand Wine Awards han seleccionat “Retrats de Vi” en dues categories: fotografia i traducció a l’anglès, convertint-se en l’única publicació catalana i espanyola que competeix en dues seccions diferents. El treball fotogràfic de “Retrats de Vi” és obra del fotògraf israelià resident a Reus, Maoz Eliakim, professor associat de la URV, que ha retratat l’enòloga Anna Espelt i els enòlegs Francesc Ferré i Toni Sànchez Ortiz posant especial èmfasi a través de l’objectiu en l’humanisme i la naturalesa, en les persones i els paisatges que envolten els elaboradors. A més a més de les imatges, que combinen fotografies en blanc i negre i en color, els Gourmand Awards també han seleccionat “Retrats de Vi” per la traducció dels tres volums a l’anglès. La periodista Ruth Troyano ha escrit els originals en català i les traduccions tant al castellà com a l’anglès les ha realitzat el Servei Lingüístic de la URV. Cal recordar que els llibres no només s’han imprès i es poden trobar en llibreries especialitzades, sinó que també estan disponibles online en els tres idiomes indicats.

Des de Publicacions URV es valora molt positivament que aquest primer cicle de llibres, promogut per la universitat de Tarragona per posar en valor els professionals dedicats a l’enologia formats a la URV, hagi estat seleccionat pel jurat professional per passar a la final dels Gourmand Awards. En les 28 categories que competeixen pel “Best in the World”, hi ha publicacions d’altres sommeliers i experts en enoturisme, vi i cava catalans com Lluís Tolosa amb la “Guia d’Enoturisme del Penedès”, Ferran Centelles (ElBulli) amb “¿Qué vino para este pato?”, Clara Isamat amb “Raíces del vino natural” i Santi Borrell amb “Història del Cava”.

“Retrats de vi” s’ampliarà amb tres nous títols

En breu, Publicacions URV presentarà l’edició de tres nous llibres que ampliaran a 6 el cicle “Retrats de Vi”. Després de fixar-se en una primera tanda amb la DOQ Priorat, la DO Tarragona, DO Empordà i DO Terra Alta, els tres nous volums retrataran una enòloga i dos enòlegs que treballen a la DO Conca de Barberà, DO Penedès i DO Pla de Bages.

La llista de publicacions seleccionades es pot consultar en aquest enllaç.  

Més informació de la col·lecció · Versión en español

 

* * * 

The series “Wine Portraits” is a finalist in the Gourmand Awards

The international competition that selects the best books on food and wine in the world recognises the quality of the photography and the English translation of the books on oenologists published by Publicacions URV

Wine Portraits” is a series of books on oenologists from the Universitat Rovira i Virgili written by the journalist Ruth Troyano with photography by Maoz Eliakim. The series is among the finalists for the Gourmand Awards, an international competition started in 1995 by the Frenchman Edouard Cointreau to select the best books on gastronomy and wine in the world. The identities of the “Best in the World” will revealed in March in a ceremony that will held for the second consecutive year in the Chinese city of Yantai.

“Wine Portraits” will compete in two categories of the Gourmand Wine Awards, namely best photography and best English translation, thus making it the only Catalan and Spanish publication to compete for two different awards. The photography in “Wine Portraits” is the work of the Israeli photographer, Maoz Eliakim, a professor at the URV and resident in Reus. Eliakim photographed the oenologists Anna Espelt, Francesc Ferré and Toni Sànchez Ortiz, using his lens to emphasise the humanism, nature, individuals and landscape that surround his subjects. In addition to recognising the quality of the images in “Wine Portraits”, which are in both black and white and colour, the Gourmand Awards have also chosen the series for the quality of the translations in the three volumes published so far in English, which were translated by John Bates of the URV’s Language Service. The journalist Ruth Troyano wrote the originals in Catalan and these were then translated into Spanish and English by the University’s Language Service. The books are available in all three languages in printed format from specialised bookshops and as digital books online.

For Publicacions URV, it is particularly rewarding that this series of books, which was commissioned by the URV to raise the profile of oenologists trained at the university, should have been chosen by a panel of professionals to be a finalist in the Gourmand Awards. Competing in the 28 categories that make up the “Best in the World” are publications by other sommeliers and experts in wine tourism and Catalan wines and cavas such as Lluís Tolosa with “Guia d’Enoturisme del Penedès”, Ferran Centelles (from El Bulli) with “¿Qué vino para este pato?”, Clara Isamat with “Raíces del vino natural” and Santi Borrell with “Història del Cava”.

The series “Wine Portraits” will be expanded with three new volumes

In the near future, Publicacions URV will present three new volumes, thus taking the series’ total up to six. The first three books focused on different wine regions with protected designation of origin: Priorat DOQ, Tarragona DO, Empordà DO and DO Terra Alta. Continuing in the same vein, the three new volumes will offer portraits of three oenologists who work in the Conca de Barberà DO, the Penedès DO and the Pla de Bages DO.

A full list of all the publications that have been selected for the awards can be found by clicking on the following link.

Last modified on Dimarts, 07 Febrer 2017 12:14