Presentació del llibre “Tragèdies silenciades" de Raül González Devís

Dilluns, 14 Març 2016 13:27

La presentació del llibre Tragèdies silenciades de Raül González Devís, editat per la Universitat Jaume I i la Universitat Rovira i Virgili, té lloc el divendres 18 de març a les 19 h. a la Llotja del Cànem (carrer Cavallers, 1 · Castelló de la Plana).

En lacte hi intervindran Josep Sánchez Cervelló, de la Universitat Rovira i Virgili i autor del pròleg; Rosa Monlleó, directora de la col·lecció ”Història i Memoria”, i l’autor Raül González Decís.

Més informació de la presentació

Més informació del llibre

* * * 

 

Un fenomen silenciat i insuficientment investigat: la repressió franquista en la conjuntura guerrillera a les comarques del nord castellonenc. Les tragèdies humanes succeïdes i la dificultosa localització i tractament de les fonts, dóna com a resultat una obra necessària per entendre el nostre fosc i conflictiu passat. A més d'explicar les estratègies, els agents i les formes de la maquinària repressiva franquista, l'autor descriu els casos més flagrants de violència franquista, amb víctimes mortals, esdevinguts a les comarques del nord del País Valencià entre els anys 1945 i 1951. Des dels Ports fins al Maestrat, passant per l'Alcalatén i la Plana, es produïren autèntics crims d'estat que, a més d'esclafar els sectors potencialment hostils al règim, foren guerrillers o no, i de buidar de pluralisme polític la zona, procuraren estabilitzar el seu sistema dictatorial i garantir una hegemonia i una por palpable fins avui en dia. 

Cerca a la web

Notícies