Presentació del llibre "Guerra a Dios" a Reus

Dimecres, 24 abril 2013 11:43

La presentació del llibre del llibre Guerra a Dios, de Joaquim M. Bartrina i Dios, de Francesc Sunyer, anirà a càrrec de la Dra. Maria Bargalló, vicerectora d'Estudiants i comunitat universitària, i Joaquim Besora, president de la seccció de Geografia i Història del Centre de Lectura, i comptarà amb l'assistència del curador de l'obra, Xavier Ferré.

La URV ha reeditat un llibret, escrit als 19 anys, del poeta Bartrina. Es titula Guerra a Dios i s'ha associat al debat parlamentari del 1869 sobre la Llei de Llibertat de Cultes. Aquests debat va ser molt viu i un dels protagonistes era el diputat, republicà federal de Figueres, Francesc Sunyer i Capdevila, de qui també inclou el llibre un opuscle Dios. Com Bartrina, Sunyer i Capdevila també és un personatge atractiu i interessant, metge, amic d'Abdó Terrades i de Narcís Monturiol, compromés amb el cantonalisme, etc. I de Bartrina només cal recordar que va ser el primer traductor de Darwin a l'espanyol, cosa que denota el seu perfil lliurepensador.

La presentació té lloc el dijous, 25 d'abril a les 19 h. a la sala d'actes del Centre de Lectura de Reus (C. Major, 15).

Més informació del llibre

Adjunts per a descarregar:
Last modified on Dimarts, 19 Gener 2016 10:07

Cerca a la web

Notícies