Estudis sobre Conflictes Socials

Estudis sobre Conflictes Socials (11)

L'objectiu de la col·lecció Estudis sobre Conflictes Socials és construir un espai de reflexió crítica que promogui el diàleg multidisciplinari respecte dels principals conflictes socials del món contemporani. Alhora aposta per una major difusió a la societat del coneixement i de la recerca que es duu a terme a la Universitat.

Les dotze aportacions que presenta aquest volum recullen les anàlisis de les vicissituds del cos policial dels Mossos d'Esquadra i els seus membres del segle XVIII ençà. Un recull dels moments més rellevants de la nostra historia: la seva constitució arran del conflicte de la Quàdruple Aliança, la importància de la nissaga Veciana al capdavant dels Mossos d'Esquadra, el paper que van jugar en conflictes bèl·lics com la Guerra del Francès o les guerres carlines, el paper durant la II República i la Guerra Civil Espanyola, o la transició democràtica i el naixement de la policia autonòmica.

Compra el llibre en paper

Descarrega el llibre digital

70 Aniversario de la Declaración Universal

Muchas son las iniciativas que plantean un futuro esperanzador y que defienden los derechos humanos y tienen como principal objetivo el bienestar de las personas. Por eso, ante un virus infeccioso que afecta a todo el mundo, es necesario basar las respuestas en la Declaración de los Derechos Humanos. Este libro plasma algunas de las ponencias que se realizaron en la jornada «70 aniversario de la Declaración Universal de los Derechos Humanos» organizada por el Centro de Estudios Sobre Conflictos Sociales (CECOS) junto con el grupo de investigación Geopolítica y Cultura (GeopolC). De aquel encuentro nace este libro que quiere reflexionar sobre el origen, la actualidad y el futuro de aquel texto desde una mirada interdisciplinar.

Compra el libro en papel

Descarga el libro digital

Cerca a la web

Notícies